FrieslandCampina lanceert Voeding in de Zorg

FrieslandCampina heeft dit jaar het online platform ‘Voeding in de Zorg’ gelanceerd. Dit platform biedt kennis en inspiratie over eten en drinken gericht op zorgmedewerkers kleinschalig wonen.

De zorg is de laatste jaren erg veranderd, de groei van kleinschalig wonen is hier een belangrijk onderdeel van. Zorgmedewerkers kleinschalig wonen zijn nu ook verantwoordelijk voor eten en drinken. Onderzoeksbureau Panteia heeft in opdracht van FrieslandCampina een onderzoek uitgevoerd onder deze medewerkers om hun behoeften in kaart te brengen. Uit dit onderzoek is gebleken dat er een gebrek aan kennis over eten en drinken is, terwijl de behoefte hieraan groot is. Daarnaast gaven de zorgmedewerkers aan naar eenvoudige manieren te zoeken om het zorgen op het gebied van eten en drinken leuker te maken.

Het online platform Voeding in de Zorg biedt columns van diëtisten en tips & weetjes over verschillende thema’s als eiwitten en de vernieuwde Schijf van Vijf. Daarnaast biedt Voeding in de Zorg inspiratie om meer plezier uit eetmomenten te halen met eenvoudige recepten gericht op kleinschalig wonen. Hiermee speelt Voeding in de Zorg in op de behoeften van zorgmedewerkers en helpt het om zorgen leuker te maken.

Website Voeding in de Zorg: www.voedingindezorg.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.